4883 JURK MET VALSE JACKET


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; blinde rits; 3 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof :

1. achterpand - 2x 

2. bovenvoorpand rechts - 1x

3. bovenvoorpand links - 1

4. bovenzijvoorpand - 2x

5. ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

6. Mouw - 2x 

7. Voorpandbeleg rechts - 1x

8. ondervoorpandbeleg links - 1x

9. Achterpandbeleg - 2x

10. Voorpandbeleg - 1x

Vlieseliene:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 1x

3. Voorpandbeleg rechts - 1x

4. ondervoorpandbeleg links - 1xWERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseliene verstevigen.

2. Figuurnaden  van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. 


3. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De middenachternaad stikken vanaf de inzetteken voor de rits  tot de onderkant. De middenachternaad openstrijken. Blinde rits inzetten.


4. Deelnaden van het bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


5. De bovenste rand van het ondervoorpandbeleg links afwerken. Het beleg en linker bovenvoorpand met de goede nat aan elkaar leggen, de onderste naad en de hoek van het voorpand stikken. De naadtoeslag netjes inknippen, de hoekje netjes schuin afknippen. Het beleg keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken. De middenvoor naad van het linker voorpand afwerken. 


6. De buitenrand van het rechter voorpandbeleg afwerken. Het beleg en rechter bovenvoorpand met de goede nat aan elkaar leggen, de onderste en de voorste naad, en de halsrand precies tot de markering van de middelste lijn stikken. De naadtoeslag netjes inknippen, de hoekje netjes schuin afknippen. Het beleg keren, omstrijken. Verder als een detail bewerken.


7. Het rechter bovenvoorpand met de verkeerde kant aan de goede kant van het linker bovenvoorpand volgens markering leggen (met de middenvoor aan elkaar). Het linker bovenvoorpand aan de naadtoeslag van het rechter bovenvoorpand stikken, de naadtoeslag omstrijken. Verder als een detail bewerken.


8. De bovenste rand van het ondervoorpand afwerken. Het bovenste deel van het voorpand met de verkeerde kant aan de goede kant van het onderste deel van het voorpand volgens markering leggen - de rand van het bovenvoorpandbeleg aan de bovenste afgewerkte rand van het ondervoorpand bevestigen, doorstikken (LET OP: het bovenvoorpand niet meestikken - vouw het pand naar beneden zodat je alleen het beleg en het ondervoorpand aan elkaar kan stikken). 

Het voorpand netjes volgens markering zoals het hoort leggen, de zijnaden van het boven- en ondervoorpand aan elkaar afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken.


9. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


10. De schoudernaden van het achter- en voorpandbeleg stikken, open strijken. Buitenrand afwerken. De jurk en beleg met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen; het beleg keren, plaat strijken. Het beleg aan de schoudernaden en aan de ritsband vastzetten.


11. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op markering). De naad afwerken, omstrijken.


12. De zoom & de mouwzoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.


13. De knopen aan het rechter voorpand volgens markering zetten.