4888 JACKET MET SCHUINE RITSSLUITING

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde kostuumstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 1 binnenknoop; voeringstof; een deelbare rits; schoudervullingen; versteviging voor de kop van de mouw. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: onderkant van de jacket en de mouw – 3,0cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 2x

2. Zijachterpand – 2x

3. Zijvoorpand – 2x

4. Middenvoorpand links – 2x

5. Kraag – 2x

6. Bovenmouw – 2x

7. Ondermouw – 2x

8. Achterpandbeleg – 1x

9.  Voorpandbeleg – 2x


Voeringstof:

1. Middenachterpand – 2x

2. Voorpand – 2x 

3. Bovenmouw – 2x

4. Ondermouw – 2x

5. Zijachterpand – 2x

  

VLIESELINE:

1. Middenvoorpand – 2x

2. Kraag - 1x

3. Achterpandbeleg – 1x

4. Voorpandbeleg – 2x


LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.  

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1.  Details met vleseline  verstevigen. Op de mouwzoom en de onderzoom een strook vlieseline van 1,0cm breed plakken.

 

2. De deelnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, openstrijken.

 

3.  De figuurnaden van het voorpand stikken, de naden naar midden strijken.

 

4. De schouder- en zijnaden stikken, openstrijken.

 

5.  De buitenkraag en binnenkraag met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken, rondingen netjes inknippen, de kraag keren en platstrijken. De kraag inzetten.


6.  De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. Op het linker voorpand de linker deel van je deelbare rits volgens markering leggen en opstikken.

Het beleg en de jacket met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand, voorpand en onderste hoek stikken ( begin en eindig op 1,5cm tot de naad van het voorpandbeleg) - alsmede op de rechter voorpand de rechte deel van je deelbare rits tussen voorpand en het beleg volgens markering bevestigen. De hoekjes netjes inknippen, het beleg keren, plaat strijken.

 

7. De achternaad van de mouw stikken en openstrijken. De onderrand van de mouw naar binnen omstrijken. De voornaad van de mouw stikken en openstrijken. De mouwen volgens de markering inzetten. Schoudervullingen en versteviging voor de kop van de mouw vastnaaien. 

 

8.  De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. De voering en de jacket met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op  de onderkant mouw vaststikken. De jacket door de opening in de mouw keren, de naden van de kraag af en toe aan elkaar vastzetten. De opening in de mouwvoering dichtmaken.


9. Op het linker voorpand een knoopsgaat volgens markering afwerken. Op het rechter voorpand van binnen een knoop aanzetten.